Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Lahti Midnight Ultra Marathon kuihtuu, mutta kiristyy

Tänään iltapäivällä Lahden 24h kilpailun osallistujia kohtasi tieto, että tapahtuma monisarjaisena kilpailuna perutaan. Osanottajakadosta johtuen tapahtuma kutistuu minimimiehityksellä mahdollistettavaan ennätyskokeeseen. Järjestäjät takaavat 24h turvallisuuspalvelun, virallisen valvonnan sekä melontakeskuksen kahvion palvelut sekä tilojen käytön lepäämiseen kilpailun aikana.

Kunnioitan järjestäjien päätöstä ja arvostan sitä uhrautuvaa talkoohenkeä, jolla mahdollistetaan tuloksen teko sitä haluaville. Aiemmin ilmoittautuneista on neljä osallistumassa melontaan muuttuneilla ehdoilla. Täten peräänkuulutankin niitä, jotka luopuivat tai ovat luopumassa tapahtumasta. Tulkaa mukaan melomaan kaikesta huolimatta.

Unkarilainen Tamas Petri tavoittelee 250km:n tulosta. Tulos ylittäisi sekä Petri Sutisen kilpailuennätyksen että sileän veden maailmanennätyksen. Suomalainen alunperin kilpasarjaan imloittautunut haastaja tavoittelee 200km:n ylitystä ja voi voittaa, jos Tamaksella eivät biorytmit osu kohdalleen. Muut osallistujat ovat enemmänkin retkeilijöitä. Jyväskyläläinen retkimeloja ja helsinkiläinen bloginpitäjä pääsevät seuraamaan aitiopaikoilta maailmanennätysyritystä ja kovaa kotimaista kilometritehtailua.

Nähdään Lahdessa.

2 kommenttia:

  1. Niinpä niin.

    Ruotsissa jäjestetään ultramelonta = ca. 40 osallistujaa. Virossa järjestetään ultramelonta = ca. 300 osallistujaa. Suomessa järjestetään ultramelonta = ca. 4 osallistujaa...

    - Osallistuminen on harkinnassa kaikesta huolimatta, kaipa se on se ja sama, olipa eri sarjoja, kanssamelojia, yleisöä, hyvää säätä ym. sitten tai ei...

    VastaaPoista
  2. Niinpä...
    Toisaalta 90-luvun lopussa ultrajuoksijoita oli vuositasolla muutamia kymmeniä. Nyt niitä on toista sataa ellei satoja. Samalla taso on noussut kovaksi.

    Toivon, että sama siirtymä tapahtuu melonnassakin. En peräänkuuluta kilpailuhenkisyyttä, vaan itsensä haastamista ja rajojen turvallista kokeilua. Kuntoilutyyppinen melonta kehittää kunnon lisäksi melontatekniikkaa. Lisääntyneet konetehot ja parempi tekniikka ovat jo sinällään melontaturvallisuutta lisääviä tekijöitä retkilläkin.

    VastaaPoista