Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kotivesiultra testaa - Melonta&Soutu


Meloja-lehden ennenaikainen ja menettelytavoiltaan kyseenalainen hautaaminen herätti suuria tunteita. Me haudatun lehden avustajat julistimme arvostustamme entiselle päätoimittajalle, Ilkka Pitkäselle, monipolvisessa sähköpostiviestiketjussa. Samalla pohdittiin uuden lehden mahdollisuuksia. Uusi liitto, uusi lehti. Uusi lehti ilmestyi äskettäin.

En varmaankaan saa aikaan objektiivista arvostelua, mutta luettakoon tätä narina-suodattimen läpi.

Lehden nimifontti on ponneton. Oikeastaan fontissa sinällään ei ole mitään vikaa, mutta se on niin ohuen voimaton. Toimintoja jakava väriero on onnistunut. Logo on hyvä. Sen haluasin nähdä suurena brändäävänä kuvana. Oikean sivupalkin sisältöä luotaavat otsikot valitettavasti hukkuvat kosken kuohuihin.

Lehden kansi voisi olla toimiva. Valittu kansikuva on silkkaa rokkenrollia. Kannesta puuttuvat valitettavasti kontrastit ja se jää yhtä möyhyiseksi kuin kuvan kosken vesi. Suoritustaan tuulettava koski-/freestyle(?) meloja on kuvan helmi. Meloja jää pieneksi pipanaksi keskelle kuvaa. Voimakkaalla rajauksella kuvasta olisi tullut elävä ja kuvan toiminnallinen osuus olisi saatu rajattua edes hiukan sinne kultaisiin leikkauksiin päin.

Lehden taitto jää jälkeen Meloja-lehdestä, mutta on parempaa kuin vanhan Melojan kylkiäisen Airon. Taitossa on osin haettu samaa tunnelmaa kuin vanhassa melojassa. Lehden sisäsivujen ulkoasu on varovaisen vaatimaton eikä hyödynnä aikakausilehden mahdollisuuksia. Jäin kaipaamaan rohkeaa visuaalista ilmettä.

Lehdessä on selvästi panostettu melontaa käsitteleviin artikkeleihin. Lehteen päätyneet artikkelit ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Aika näyttää säilyykö taso samana, vai saimmeko vain nauttia jäätä murtavan ensi numeron laadusta.

Jos ja kun lehti on sekä soudun ja melonnan erikoislehti, haluaisin jatkossa nähdä myös soutajien kertomuksia harjoittelusta, valmentautumisesta, retkistä ja kalustosta. Käsittääkseni myös soutajat ovat kirjoitustaitoisia.

Melojan näkökulmasta hyvä avausnumero. Jäämme odottamaan tulevia numeroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti