Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

maanantai 7. marraskuuta 2011

TULOKSET 2011

Tämän vuoden kilpailu oli kärjen osalta kovatasoisempi kuin koskaan ennen. Rehellisyyden nimissä on todettava, että suoritusta eivät merkkauttaneet muut kuin mitalikolmikko. Verukkeina tällä kertaa olivat kiire, työt etelässä ja flunssa. Työt etelässä ovat validi selite. Eihän napapiirin eteläpuolelta ole juurikaan menestystä tässä virtuaalikisassa tullut. Eli nyrkkeilijäksi kasvetaan Bronxissa ja Ikurissa. Melojaksi tullaan Rovaniemellä ja muilla pitkän talven alueilla.

Ilkka Vaara otti nousukiidon uusilla säännöillä ja paransi sijoitustaan viime vuoden jaetulta kakkossijalta tämän vuoden voittoon. J-P Pohjalainen ja Pekka Lassila debytoivat satasella hyvin tuloksin. Kipinä on syttynyt ja mitalistit tultaneen näkemään ensi vuonna puolustamassa kynsin hampain sijoituksiaan. Sekä Pohjalaisella, että Lassilalla on potentiaalia parantaa tulostaan alle 14 tunnin. Tasaisen veden melojien kannattaa henkisesti valmistautua siihen, että kärkisijoja ei katsella 14-alkuisilla ajoilla.

Innoitukseksi meille onnettomille, jotka emme saaneet edes tulosta aikaan. Tämän vuoden kärki:

1. Ilkka Vaara 12.09, Bigfoot#1, Ounasjoki
2. Juha-Pekka Pohjalainen 14:24, Avalon Melanie, Kallavesi
3. Pekka Lassila 15:46, Tahe Reval, Vanajavesi - Hiidenjoki


Onnittelut mitalikolmikolle.

Ensi vuonna saatetaan nähdä uusi aluevaltaus tässä kisassa. Veljelläni on jo kolme tulosta sataselta soutaen. Vuonna 2012 soutajaveljeni Timo aikonee vetää perinteisen soutusatasen ja myöhemmin syksyllä toisen satasen meloen. Ensimmäinen satanen on perinteinen elokuun alussa melottava/soudettava, mutta tänä vuonna väliin jäänyt, Vanajavesi 100K. Toisen Timo meloo syyskuussa. Silloin melotaan ensimmäistä kertaa Sonkarin Satanen Sisä-Savossa. Olen mukana molemmissa tapahtumissa meloen.

Ihan vain tiedoksi ulkopuolisille, jos asia jäi mietityttämään. Vanajavesi 100K on kutsukilpailu, johon on vuosittain kutsuttu vain yksi kajakki ja yksi vuorosoutuvene. Tapahtumaan osallistujille on kuitenkin painatettu T-paidat.

Ensimmäinen Sonkarin satanen toteutuu todennäköisesti ensi vuonna. Vuodelle 2013 harkitsemme kutsukilpailun laajentamista. Voisimme ottaa muutamia soutajia ja melojia mökki- ja telttamajoitukseen mökkivesillemme. Virallisesti se ei olisi järjestetty kilpailu, vaan retki, jossa jokainen edelleen vastaa itse matkansa mittaamisesta (toki reitti on jo ennalta annettu) ja ajanotosta sekä huollosta. Yhtenäistä satasen lenkkiä ei saada, vaan kierretään 3-5 kertaa määrätty lenkki. Huoltopaikan voi kukin rakentaa mökkirantaan. Laiturin molemmin puolin on helpot matalat hiekkarannat. Tämä on vielä ajatuksen asteella, mutta jos se vaikuttaa kiinnostavalta niin kommentoi. Nykyisillä asetuksilla kommenttien pitäisi päästä suoraan läpi. Vuoden 2013 osalta ajankohta on vielä auki, mutta se tullee olemaan elokuun alku tai syyskuu.

Kaikki siis viimeisille soutu- ja melontalenkeille. Peruskuntokausi alkakoon. Kuvassa mahdollisen Sonkarin Satasen kisavedet.

2 kommenttia:

  1. Ensi kesän satasella voisin jättää perunat keittämättä ja kuulumiset tuttavien kanssa vaihtamatta, niin aika voisi olla parempi. Matka taitaa joutua paremmin melomalla kuin taukoja pitämällä. Vajaan kuudentoista tunnin melonnastani taukoja oli kaksi ja puoli tuntia. Eihän se mitään urheilua sellainen ole, se on retkeilyä.

    VastaaPoista
  2. Tuttu ilmiö. Tauot varastavat aikaa yllättävän paljon, vaikka jonain vuonna kellotin alkumatkalla jokaisen tauon ja hoputin väkeä. "Pyyhi, nyt mennään!"

    Koossa pysyvä isompi ryhmä on kiva, mutta huono. Alkumatkasta, jollain on aina tarve häipyä puskaan rullan kanssa. Ja aina niin että maksimissaan yksi / tauko, jotta saadaan odottelua mahdollisimman paljon.

    No, loppumatkasta jotain aina kusettaa.

    VastaaPoista