Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

perjantai 25. toukokuuta 2012

Pikatesti - Bel Ami


Edellisen kerran olin melonut seuran Bel Amia viitisen vuotta sitten. Se on aina ollut hankalasti ylähyllyllä, koska harvat sillä melovat. Nyt se oli sijoitettu vielä ylemmäs - katon rajaan. Uusi vielä ylempi hyllytys johtui alkeiskurssista. Kurssin käyttämät kajakit oli plaseerattu helposti saataville. Hankasta sijoituksesta huolimatta sain tuolin avittamana punnerrettua Bellun alas.

Bel Ami on virolaisvalmisteinen kajakki, joka oli aikoinaan Bear&Waterin myynnissä. Se on voimakkaasti V-pohjainen ja suorakolinen, siis ei juurikaan rockeria. Keskiosassa posket pyöristyvät mukavasti ja kajakki on ohjattavissa myös kallistuksilla. Tässä kajakissa oli aluperäinen peräsin, alumiininen lapa.

Kansi nousee aukon edessä voimakkaasti ylös. Kajakkia pystyy melomaan polvet yhdessä. Penkki antaa niin hyvän tuen, että Kruunuvuoren ristiaallokossakin tuntui mukavalta ja helpolta meloa ilman sammakkoasentotukea. No, ei siinä reisitukia ollutkaan. Kovaan keliin siihen ehkä kaipaisi hieman lisätoppausta aukon reunoihin reisituen saamiseen.

Bel Ami on kevytkulkuinen ja suht nopea. Pienellä kuppimelalla 8 km/h tuntuu helpolta. Lenkkipuristuksella 9 km/h sujuu hienosti. Raja tuntuu ainakin minulla kulkevan siinä. Kiihdytys yli 10 km/h spurttiin vaatii jo runttausta.

Kaiken kaikkiaan hieno kajakki, joka pölyttyy aivan turhaan seuran ylähyllyllä. Se kulkee aallokossa kauniisti, ottaa sivuaallot nätisti ja surffaisikin jos saisi aaltoa taakse. Nyt ei riittävää aaltoa löytynyt. Jos seurallanne on Bellu, niin ottakaa se alas ylähyllyltä. Jos jossain sellainen on myytävänä, niin ilmoittakaa minulle. Mökkilaivasto kaipaa vielä yhtä kajakkia.

Jälkikirjoitus 2.10.2013:
Seuran kajakki näytti menneen vaihdossa Klaukkalaan. Toissa kesänä otin kajakin mökkivierailulle Savoon. Leikkimielisessä kaupalta mökille aikakokeessa meloin 18km yli 9km/h keskarilla ilman urheilullista valmistautumista. Bellu on 8-9km/h nopeuksissa erittäin kevytkulkuinen. Siinä on riittävät lastitilat nopeaan retkeilyyn. Bel Amilla on muistaakseni kierretty Tanskan rannikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti