Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Englannin kanaalin yli ennätysajassa - ennätys?

Kuva: BBC

Brittiläinen maajoukkuemeloja, Paul Wycherley, vietti rospuuttokautta tuottavasti ja keräsi hyväntekeväisyyteen 100 000 puntaa. Wycherley meloi Englannin kanaalin yli ennätysajassa 2.28. Paul Wycherley meloi uuteen ennätykseen Epicin surffisuksella (malli?). Paul lohkoi valmentajansa Ian Wynnen kanaalin ylityksen ennätyksestä 31 minuuttia. Ian Wynne meloi edellisen ennätyksen Fenn Mako 6 surffisuksella vuonna 2007. (Toim huom Yours Truly satasen voitto meni vuonna 2010 Pekka Hytöselle Fenn Mako XT surffisuksella). Kajakilla nopein ylitys on vuodelta 2005. Ian Tordoff meloi silloisen ennätyksen 3.21 Valley Kayaksin Rapier 20:llä.

Uudella ennätyksellä voi hieman spekuloida, jos haluaa. Matkan varelta otettu videokuva näyttää siltä, että tukialuksen sivuaalto olisi voinut hieman avittaa. Kukin päättöön itse:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/canoeing/15160182.stm

Mikään spekulointi ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että sprinttimeloja Wycherly keräsi hyväntekeväisyyteen merkittävän summan.

Jos haluaa jatkaa tilastollista spekulointia Yours Truly satasen suhteen niin faktaa on, että kannattaa olla rovaniemeläinen ja/tai meloa surfskillä.

1 kommentti:

  1. Allekirjoittaneen on pitänyt turvautua molempiin em. faktoista...:-)
    Tuosta kanaalinylitysennätyksestä voisi todeta, että olosuhteet ovat tuloksen takana. Fenn mako 6 on erittäin nopea suksi. Niin nopea, että nopeinkin markkinoilta löytyvä surfski pärjää mako 6:lle vain hiuksenhienosti. Ennätys parani niin paljon, ettei suksien eikä miestenkään erot sitä tn. voi selittää.

    Mako xt on sitten paljon paljon hitaampi. Hyvänä puolena on sen tukevuus; laite pysyy pystyssä kelissä kuin kelissä.
    Sukset ovat sen verran hienoja ja koukuttavia laitteita, että tuli hankittua toinen, tietysti nopeampi suksi. Stellar elite small, eli SES, on suksi nopeimmasta päästä. Sen kanssa en vielä joka keliin uskalla lähteä, mutta joka kerta huomaa suksen tukevoituvan. Uuden suksen mitat ovat 42x621 ja kantavuus taisi olla max 100kg. Nopeuseroa mako xt -sukseen tasaisella 0,6-1,0km/h.
    Jos jollain koemelonta kiinnostaa niin rovaniemellä onnistuu. Myyntiä en edes harkitse, vaikka suksikuume saattaa tarttua.

    Pekka H.

    VastaaPoista