Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

tiistai 24. elokuuta 2010

Roi meloo - ja kovaa. 100km 13:44

Rovaniemen melojat tarttui haasteeseen 21.8.2010. Kolme kovapäistä melojaa kellotti kauden kärkiajat. Kilpailun kärkeen siirtyi surfskimeloja Pekka Hytönen. Alla Hytösen kertomus kilpailun kulusta. Kertomusta täydennetään kuvilla myöhemmin:

Pekka Hytönen, 13:44, Fenn mako xt surfski, pituus 580, leveys 48,5, paino 17, mela select nitro (large) - kuppimela säädettynä 213 pituuteen.
Tarkkaa taulukointia tauoista ei tullut tehtyä mutta niitä tuli karkeasti GPS- nopeuskäppyrästä laskettuna n. 1h 15min (10kpl) joten liikkeellä oltiin n. 12,5 tuntia. Keskinopeus liikkeessä oli 8,0km/h. Melonta suoritettiin Rovaniemen pohjoispuolella, Perunkajärvellä. Perunkajärvi on 15km pitkä joten reitin edestakaisuusvaatimus tuli täyteen useaan kertaan :-)

Alkumatkasta aloittelin varovasti ajatuksella että saapa nähdä miten paikat kestää koko päivän suoritusta, melontaa kun tälle kaudelle oli takana vain 320km. Noin 20km kohdalla aloin pikkuhiljaa kiristää vauhtia. 45km kohdalla olo alkoi olla hiukan tuskainen joten totesin että täysillä vaan, loppuu aiemmin. Olotila ja nopeuslukema vaihtelivat ravitsemustilan mukaan siten että tauon jälkeen mentiin reilu 5km verran 9,5 km/h vauhtia ja sitten kun vauhti hyytyi alle 9 km/h oli aika tankata. Hiukan yllättäen nopeus nousi pikkuhiljaa loppua kohden ja parhaat 10km keskinopeudet tulivat 70-90km välillä. Viimeiset 30km menin energiageelien avulla, geeli 5km välein. Juoma- ja tankkaustaukoihin vesillä meni yllättävän paljon aikaa, niitä ei ole laskettu taukoaikaan.

Keli oli koko päivän hyvä ja puolen välin jälkeen erinomainen, lähes täysin tyyni. Aamun ajan tuuli kevyesti järven suunnassa. Vastatuuliosuuksilla tuuli hidasti n. 1km/h mutta vastaavasti myötäinen ei tuonut juurikaan lisää.

Moneen kertaan tuli itselle luvattua että ei enää koskaan uudestaan, mutta saapa nähdä miten käy...

Pekka Hytönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti