Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

perjantai 28. helmikuuta 2014

Kisa häipyi, löytyykö uusi?

Talven aikana tuli tieto, että 24 tunnin Lahti Midnight Ultramarathonia ei 2014 järjestetä. Heti ehdotettiin, että järjestetään oma yhteislähtökilpailu. Kannatan.

Kotivesiultran yhteislähtökilpailu on kilpailun lisäksi myös kokoontuminen, jossa voidaan pohtia tulevaisuutta, omaa seuraa ja tulevia sääntöjä. Tulevalla kaudella voidaan järjestetää yhteislähtökilpailu, mutta samalla pitää Kotivesiultran peruskilpailukin voimassa. Peruskilpailu järjestettäisiin vanhalla "kunnian ja omatunnon kautta" -prinsiipillä. Noudatettavista säännöistä voidaan keskustella samalla. Tulisiko sääntöjen olla samat yhteislähtökilpailussa ja omaehtoisessa raadannassa.

Kysymys 1
a) yhteislähtökilpailu on osa Kotivesiultraa
b) yhteislähtökilpailu on oma sarjansa; Kotivesiultran kuningassarja

Kysymys 2: Yhteislähtökilpailu on
a) 100km
b) 24h
c) 100km ja 24h
d) 50km ja 100km
e) 50km, 100km ja 24h

Kysymys 3: Kilpailu järjestetään
a) kesäkuussa
b) heinäkuussa
c) elokuussa

Kysymys 4: Missä kilpailu järjestetään
Vapaa sana

Oma rivini on:
1 - a
Perustelut:
Kotivesiultran alkuperäinen tarkoitus on olla ajasta ja paikasta riipumaton mahdollisuus haastaa itsensä.

2 - d
Kotivesiultran matkavalikoimaa voisi kasvattaa uusien osallistujien toivossa. Vaihtoehtoisesti yhteislähtökilpailussa voisi olla varsinaisen Kotivesiultran ulkopuolinen matka (50km), jolla haetaan tulevaisuuden osallistujia virallisille matkoille. Yhteislähtökilpailun järjestelyjä selkeyttäisi, jos siinä ei olisi 24h sarjaa.

3 - c
Elokuuhun mennessä olisi kilpailunälkä suurin ja kunto kovimmillaan. Heinäkuussaa saattaa olla monilla ns muuta käskettyä palvelusta perheen parissa.

4 - voin tarjota majoitusalueen Miemalan saaressa Vanajavedellä (Hämeenlinnan kupeessa) tai Vesannolla Sonkarissa (Sisä-Savo). Kilpailunjohtajaa ei virallisesti ole. Kukin meloo omalla vastuullaan. Kukin majoittaa itsensä (muutama sisäpaikka löytyy). Kukin ruokkii itsensä (voidaan suunnitella kimpparuokinta). Talo tarjoaa saunan. Mennään ees-taas tai kierretään ympyrää.
Tähän otetaan mielellaan myös muita tarjouksia.

Muita pohdittavia kysymyksiä voi ja sopii esittää. Veljet ja siskot, tämä on joko uusi nousu tai alku Kotivesiultran kuoppaamiselle. Minä olen valmis molempiin.

3 kommenttia:

  1. Viime vuosi oli ainakin Rovaniemen suorittajaosastolla hiljainen. Ile nyt kävi läpsyttelemässä tuon rannikon, mutta omalta osaltani melonnat jäivät vähiin. Tälle vuodelle on suunnitelmissa jokiretkeilyä tuhannen kilometrin verran ja mahdollisesti syksymmällä ultrailua.

    Kysymys 1:
    Vaihtoehto a. Mahdollisimman monta tapaa suorittaa

    Kysymys 2:
    Vaihtoehto e. On mahdollisuus kokeilla rajoja myös 24 tunnin suorituksella. JA 50 km on hyvä lisä juuri tuon osallistujien innostamisen vuoksi.

    Kysymys 3:
    Vaihtoehto c. Elokuussa saattaa olla kuntoa suorittaa. Kesäkuu ja heinäkuun alku ovat liian aikaisin ainakin pohjoisen melojille.

    Kysymys 4:
    Kilpailun järjestämisen paikka voi olla melkeinpä mikä vain. Osallistumisesta en osaa sanoa, koska aikatauluista ei vielä tiedä. Mukava olisi osallistua, jos vain aikataulu osuu kohdalleen.

    Viime kesänä Rovaniemen lähivesillä Ilen ja Saken kanssa meloessa oli puhetta, että järjestettäisi Rovaniemellä ultrakisa. Kilpailupaikkana toimisi Rovaniemen keskustan tuntumassa sijaitseva Salmijärvi, johon saisi helposti merkittyä/poijutettua 3 km:n radan. Lähtöpaikkana ja kilpailukeskuksena toimisi Salmijärven uimaranta. Tämän kilpailun voisi järjestää vuonna 2015, jolloin Rovaniemen Melojat täyttää 30 vuotta. Juhlavuoteen voisi kuulua myös tämmöinen Salamijärvi Ultra.

    Jo tuon kesälle 2015 suunnitellun kilpailun vuoksi olisi mukava osallistua tapahtumaan jo tänä vuonna. Toivottavasti aikataulullisesti onnistuu.

    -Olli Vain.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Olli. Rovaniemen tarjous arktisesta ultrasta kuulostaa houkuttelevalta. Työkuviot vuodelle 2015 ovat vielä auki, mutta olisi juhlavaa juhlia Rovaniemen Melojien 30 ja omaa 50 vuotta pohjoisessa.

    Jatketaan pohdintaa vuoden 2014 yhteislähtökilpailusta. Muitakin tarjouksia saa tulla.

    VastaaPoista
  3. Hieno juttu, että yhteislähtömelonta herättää mielenkiintoa. Oma rivini on seuraava:

    1 - a

    2 - e
    Olisi hyvä, jos 24h saataisiin mukaan. Omatoimiselle vuorokauden melonnalle lähtemisen kynnys on monilla varmasti korkea.

    3 - c
    Elokuu olisi hyvä ajankohta. Siihen mennessä saattaisi ehtiä melomaan muutaman kilometrin.

    4 -
    Oma suljettu kisa on jossain suhteessa vaivattomin ja riippumattomin vaihtoehto. Toisaalta olisi hyvä, jos jokin ulkopuolinen taho saataisiin osallistumaan kisan järjestelyihin ym. jossain muodossa. Esim. 24h melontaa ajatellen olisi varmasti perusteltua, jos jonkinlaista talkootyövoimaa saataisiin - tämä ennen kaikkea turvallisuuskysymysten vuoksi. Ehkä asian tiimoilta kannattaisi kääntyä eri melontaseurojen puoleen?

    Paikalla ei sinänsä ole väliä, mutta mahdolliset seurayhteydet ym. voivat edesauttaa kisan toteutumista. - Rovaniemellä on useampi ultrailija, joten siellä on hyvät perusteet järjestää kisa jossain vaiheessa. Myös täällä Kuopion suunnalla on kaksi ultrailijaa, ja asiasta ilmeisen kiinnostuneita potentiaalisia osallistujia.

    Kisan luonteesta tuli mieleen, että tällaisen vapaamuotoisen ultrakisan ei tarvinne olla pikkuruisella radalla puurrettava pätkä - yhtä hyvin melonnan voisi järjestää luonnon vesissä laajemmalla alueella, vaikka hieman seikkailukilpailullisessa hengessä. Tällaisessa tapauksessa olosuhteet olisivat kaikille kisan osallistujille samat, mutta eivät toki vertailukelpoisia ratakilpailuihin. Se ei liene itsetarkoituskaan?

    J-P

    VastaaPoista