Tervetuloa kisaamaan!

KOTIVESIULTRA on nettikilpailu melojille

1. Kilpailulajeja on kaksi:

A. 100km

B. 24h

2. Kilpailusarjoja on kaksi:

A. Kilpasarja

B. Joki- ja retkisarja

maanantai 22. elokuuta 2011

Kallavedelta kisakauden avaus; 14:24

Juha-Pekka Pohjalainen meloi tämän vuoden kotivesiultran avaus- ja kärkituloksen.

Alla matkakertomus:

Vesillelähtö tapahtui perjantaina 12.8. Jännevirran sillan vieressä sijaitsevasta venevalkamasta kello 6:40. Sää oli poutainen, ja lämpötila kymmenen asteen tuntumassa. Alkuvaiheessa jouduin suuntaamaan voimakkaaseen vastavaloon.

Matkantekoa jaksotin kolmen ennalta suunnittelemani tauon kautta. Lisäksi pidin lyhyitä nesteytys- ja kelluntataukoja noin viiden kilometrin välein. Yhteensä taukoihin lienee kulunut puolitoista tuntia.

Ensimmäinen pitkistä tauoista sijoittui Purtosaaren autiotuvalle, jossa laitoin nimeni vieraskirjaan unisena väärän päiväyksen (11.8.) kera. Tauon ajoittumista en kirjannut. Suunnistin Melaveden kautta sokkeloiselle Riistavedelle. Seuraava tauko sijoittui noin 11:55 Kipansalon retkisatamaan, jonka kämpälle jätin myös puumerkkini - tällä kerralla oikean päiväyksen kera. Tauon aikana nautin välipalaa. Matka jatkui Summan avokanavan läpi Eukonselän ja Roikanveden kautta Vänskänselälle - mutkittelevien salmien ja selkävesien värittämä osuus eteni kuin tervassa. Kolmannen tauon aloitin noin 16:50 Vehmersalmen satamassa. Tämä tauko oli kestoltaan pisin. Venyttelin, tutkin karttaa, söin eväitä ja mietin koko touhun järkevyyttä. Asettauduin kuitenkin velvollisuudentuntoisesti kajakkiin ja suuntasin korkean maantiesillan ali kohti Kallaveden ulappaa. Rantauduin loppumatkan aikana vielä Pitkä-Hakun saareen katsomaan opastetaulua. En pitänyt taukoa, vaan jatkoin matkaa välittömästi – kellonaikaa en tässäkään tapauksessa tiedä. Loppumatkalla jouduin myös lyhyesti odottelemaan Kortesalmen laiva- ja lossiliikennettä.

Olosuhteet olivat suotuisat - lievää vastatuulta oli reitin keskivaiheilla parinkymmenen kilometrin matkalla, muuten tyyntä. Jouduin matkan aikana pari kertaa harhaan hukattuani merkityn väylän häikäisyn ja huonon kartan vuoksi. Rantautuessani Jännevirran venevalkamaan kello oli 21:04. - aikaa oli kaiken kaikkiaan kulunut 14 tuntia ja 24 minuuttia, josta taukoihin noin puolitoista tuntia. Keskinopeudeksi tuli yli 7 km/h, joka yllätti - harjoittelupohjaa oli kertynyt vain pari sataa kilometriä. Sähköiseltä merikartalta jälkeen päin mitattuna kokonaismatkaksi tuli noin 103 km.

Ensi kesänä lähden varmasti jälleen pitkälle matkalle. Satasen ohella ajatus 24:n tunnin melonnasta kutkuttaa. Toivottavasti saan seuraa; yksinäinen eteneminen ei kaikissa vaiheissa ollut järin rattoisaa. GPS-laite olisi myös hyödyllinen – ei ehkä niinkään matkan mittaamisen, vaan tapahtumien seuraamisen ja jaksottamisen kannalta. Nyt tiedot mm. taukojen osalta ovat puutteellisia, ja perustuvat kännykän lokitietojen varaan.

Kajakkina minulla oli Avalon Melanie (pituus 581cm ja leveys 57cm) ja melana Galasport Carbon Elite kapealapainen merimela (pituus 220cm ja lapakulma 45 astetta).­

1 kommentti:

  1. Tuossa on kyllä kova aloitus kisaan. Merikajakilla ei ole melottu tässä nettikisassa kovempaa tulosta.

    Avalon Melanieta on kyllä kehuttu kevytkulkuiseksi ja nopeaksi. Tässä siihen varmistus. Kuskin kovaa kuntoa tällä ei ole tarkoitus vähätellä.

    VastaaPoista